4elements.gr

Συνέντευξη: Weird

Ο Weird παραχώρησε στο 4elements.gr την παρακάτω συνέντευξη.

-Πότε ξεκίνησες να ακούς αυτήν την μουσική, ποια ήταν τα πρώτα σου ακούσματα και τι σε έκανε να ασχοληθείς ενεργά με το hip-hop;
Ξεκίνησα να ακούω hip hop το 1997. Πρώτα ακούσματα Cypress hill, Wu tang, Public enemy από κασσέτα που μου είχε δώσει ένας φίλος στο σχολείο.
Η δυνατότητα του να μπορώ να εκφράσω τους προβληματισμούς της καθημερινότητάς μου και της κοινωνίας γύρω μου με έκανε να ασχοληθώ ενεργά κάπου στο 1999.

-Είχατε δημιουργήσει την Minded Rap, η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που κυκλοφορούσε αποκλειστικά hip-hop δίσκους, πότε και γιατί την δημιουργήσατε;
Η Minded rap δημιουργήθηκε το 2001 με τον τότε συνεργάτη μας Μάκη Τσελέντη. Προήλθε από μια ιδέα του συγκροτηματός μου με σκοπό να κυκλοφορούν αποκλειστικά και μόνο hip hop δουλειές χωρίς να υπάρχει λογοκρισία, νταβατζηλίκια και ‘χέρι’ στις δουλειές και στον κόπο των καλλιτεχνών πράγμα το οποίο υπήρχε στις περισσότερες εταιρείες της τότε εποχής.

-Ποίες ήταν οι κυκλοφορίες της Minded Rap;
Βάση των πολλών δυσκολιών εκείνης της εποχής κυκλοφορήσαν 9 δισκογραφικές δουλειές οι οποίες ήταν οι εξής:
Modus Vivendi – Ζήτησα την πρώτη θέση (Cd Single)
Μέγας – Η επιστροφή του ασώτου (Cd Single)
B.N.W. – Ευχές αληθινές
Various – The underground hip hop collection vol.1
Weird – Ραψωδικός παροξυσμός
JustaKill – H οργή των αγγέλων
Evnus – Συνύρπαξη
Κωνσαντίνος Βούλγαρης – Από τα υπόγεια της σκηνής
Modus Vivendi – Πως το κάνουμε εμείς

Από και πέρα είχαν βγει και κάποιες δουλειές με την σφραγίδα της εταιρείας ανεπίσημα εννοώντας από χέρι σε χέρι σε συναυλίες.

-Από το 2005 που μας είχες παραχωρήσει την πρώτη συνέντευξη στο oneirologio.com μέχρι σήμερα, τι πράγματα έχουν αλλάξει;
Καταρχήν μεγάλωσα και ωρίμασα βιώνοντας διάφορες καταστάσεις στην ζωή μου. Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες. Όσο αφορά στο μουσικό κομμάτι δεν έχει αλλάξει τίποτα μέσα μου. η ιδεολογία μου και ο κώδικας παραμένουν οι ίδιοι και αυτό μου δίνει κίνητρο και δύναμη να συνεχίζω να κάνω αυτό που σέβομαι και αγαπώ.

-Με τους Modus Vivendi θα βγει καινούργιο υλικό;
Ο κύκλος των Modus έχει κλείσει εδώ και πολλά χρόνια αθόρυβα, αγαπημένα και όμορφα. Ίσως κάποια στιγμή δωθούν κάποια ακυκλοφόρητα κομμάτια μας.

-Ποια είναι η δισκογραφία σου;
Η δισκογραφία μου ξεκίνησε το 2001 με τους Modus vivendi με το cd single ‘Ζήτησα την πρώτη θέση.’ Μαζί κάναμε 3 δίσκους ακόμα και από εκεί και πέρα κυκλοφόρησα τις solo δουλειές μου με πρώτη το 2005 με τίτλο ‘Ραψωδικός Παροξυσμός’. Έδωσα κάποιες συμμετοχές σε διάφορες συλλογές και πολλές συνεργασίες με άλλους φίλους,  κυκλοφόρησα το mixtape ‘Από την Νίκαια προς όλο τον πλανήτη’ φτάνοντας στο 2017 όπου κυκλοφόρησα το δίσκο το ‘Βάλε φωτιά’.  Απο εκεί και πέρα έχω δώσει άλλα 3 single σε μορφή Video. Το “Hardcore”, το “Ήταν Αλλιώς” και το “Μόνοι μας”.

-Πες μας για τον δίσκο που κυκλοφόρησες το 2017 “Βάλε Φωτιά”.
Ο δίσκος είναι βγαλμένος και βασισμένος από την καθημερινότητα που ζω. Μουσικά είναι στημένος στα ακούσματά μου δηλαδή τα 90s και την επιμέλεια της μουσικής την ανέλαβαν ο Kid, o Gambler και ο Low p. Είναι ένας δίσκος με έντονο κοινωνικοπολιτικό στίχο όπως και όλες μου οι δουλειές γενικά. Περιέχει 17 τραγούδια και 3 συμμετοχές. Η μια το clip track “Ο δρόμος είμαστε εμείς” με τον Kid, η άλλη με τον Στέργιο Νταουσανάκη σε remix του τραγουδιού “Τράπουλα" και η τρίτη με τον dj Twelve στα pick up στο τραγούδι “Έχω τα κέφια μου" . Από αυτόν το δίσκο γίνανε άλλα 2 video clip σε σκηνοθεσία Ninetythreestyles το τραγούδι “Μετά απο χρόνια” και το “THC” από το Λευτέρη Γαιτανιό.

-Πιστεύεις ότι το hip-hop στην Ελλάδα έχει ανέβει;
Φυσικά και έχει ανέβει για το hip hop που ξέρουμε και αγαπάμε όλοι. Βγαίνουν φοβερές δουλειές, ο πήχης συνεχώς ανεβαίνει πράγμα καλό για όλους μας.

-Θα συμμετέχεις στο Χαρμολύπη 2;
Καταρχήν να δώσω τον σεβασμό μου στον Δημήτρη Πετσούκη πρώτα σαν άνθρωπο και μετά σαν καλλιτέχνη και να τον ευχαριστήσω για την πρόταση που μου έκανε να συμμετέχω με το τραγούδι “Σαν πρώτη τζούρα" το οποίο έχει κυκλοφορήσει ήδη σε video clip σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ζαννή.

-Τη Κυριακή 12 Μαΐου θα εμφανιστείς στο 6ο Ρυθμοι Του Δρομου Represent στο Bums.
Γενικά εμφανίζομαι σε τέτοια events απλά σε αυτό θα παίξω. Τον σεβασμό μου στον διοργανωτή SFS (Ρυθμοί του δρόμου)  για το κάλεσμα και σε όλους τους συμμετέχοντες αυτής της φάσης.

-Τι θα περιμένουμε από τον Weird στο μέλλον;
Δουλεύω ήδη κάποιο Project, ακόμα δεν μπορώ να πω περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα είναι και σίγουρα lives.

-Κλείνοντας, έχεις κάτι να προσθέσεις;
Να ευχαριστήσω το Fourelements.gr που μου δίνει χώρο και βήμα και να στείλω την αγάπη μου και τον σεβασμό μου σε αυτούς που με στηρίζουνε τόσα χρόνια. Ξέρουν ποιοι είναι.
Συνεχίζουμε...