4elements.gr

Συνέντευξη Poetic

Ο Poetic λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του πέμπτου προσωπικού του δίσκου “Ρίζες”, παραχώρησε στο 4elements.gr την παρακάτω συνέντευξη.

-Πότε ξεκίνησες να ακούς αυτήν την μουσική, ποια ήταν τα πρώτα σου ακούσματα και τι σε έκανε να ασχοληθείς ενεργά με το hip-hop;

Η πρώτη φορά που άκουσα χιπχοπ ήταν το 1995, το μεγάλο κόλπο, των active member.  Το έναυσμα για να ασχοληθώ ήταν η μαγεία που εκπέμπει αυτή η κουλτούρα και ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να εκφραστείς.

-Τέλη του 2018 κυκλοφόρησες τον τελευταίο σου δίσκο "Ρίζες". Έκτος από τους στίχους και την παρουσίαση έχεις κάνει και τις παραγωγές, τι εξοπλισμό χρησιμοποιείς;

Για τις παραγωγές xρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο το maschine της native instruments , επίσης το Ableton και το Logic το οποίο μου αρέσει να χρησιμοποιώ περισσότερο για τις ηχογραφήσεις και τις μίξεις. Δουλεύω περισσότερο με instruments με το maschine σαν κοντρόλερ.

-Από τι εμπνέεσαι και γράφεις τους στίχους σου, από που αντλείς την θεματολογία;

Από την καθημερινότητα μου, από ιστορίες που ακούω ή βιώνω. Κάποιες θεματικές έχουν να κάνουν με το πώς φαντάζομαι τον κόσμο και την κοινωνία, κάποιες με πιο εσωτερικά ζητήματα. 

-Στο κομμάτι Πέρασμα, χρησιμοποίησες στην εισαγωγή φράσεις από τραγούδι - θρήνο ενός Σύριου πρόσφυγα μόλις φτάνει στα ελληνικά παράλια τον Μάρτιο του 2016,  γιατί επέλεξες αυτό το απόσπασμα και τι πιστεύεις ότι ευθύνεται για τις προσφυγικές ροές;

Μου έκανε εντύπωση ότι ο άνθρωπος βρίσκει λέξεις ακόμα και για πράγματα τα οποία είναι αδιανόητα , για πράγματα που ξεπερνούν την λογική και την αντοχή του καθενός. Λέει πολύ δυνατά πράγματα αυτός ο θρήνος του Σύριου πρόσφυγα. Όταν το άκουσα και διάβασα τι λέει αμέσως είπα ότι αυτό θα το χρησιμοποιήσω σε κάποιο τραγούδι μου. Για τις προσφυγικές ροές κυρίως ευθύνονται οι κυβερνήσεις που έχουν ιμπεριαλιστικές βλέψεις και τάσεις. Με τη λογική ότι προσβλέπουν σε όφελος οικονομικό με τα πετρέλαια , στην περίπτωση της Συρίας για παράδειγμα, είναι απάνθρωπος ο καπιταλισμός. 

-Ο νέος σου δίσκος εκτός από το YouTube υπάρχει και στο bandcamp για digital download με 5€, θα υπάρξουν και αυθεντικά αντίτυπα;

Ακόμα το σκέφτομαι αν θα βγάλω κάποια αντίτυπα σε μορφή cd. Αν θα υπάρξουν εν τέλει, θα είναι λίγα. Οπότε αυτή τη στιγμή όποιος θέλει να στηρίξει μπορεί να το κάνει από το Bandcamp, όπου υπάρχουν όλες οι δουλειές μου, ( https://poeticofficial.bandcamp.com/ ).

-Θα υπάρξει παρουσίαση δίσκου στο άμεσο μέλλον; Αν ναι, που και πότε;

Θα γίνει μια παρουσίαση στην Αθήνα, στο BUMS στις 13 Απριλίου. Στην οποία παρουσίαση θα είναι και κάποια παιδιά που έχω συνεργαστεί και κάποιοι που μ’ αρέσει πολύ η μουσική τους. O Brak , o Dave, o Blem , ο Ραμμένος Άσσος , ο Υπαίτιος και ο sfs. 

-Ποια είναι η δισκογραφία σου;

Από το 2011 μέχρι σήμερα έχω βγάλει 5 προσωπικούς δίσκους. Υπάρχουν στο κανάλι μου στο YouTube και στο Bandcamp.
Το 2012 είχα βγάλει ένα Project μαζί με τον Βαγγέλη από τους Beyond this Earth, τους Black Days και είχαμε φτιάξει ένα cd « τα άνθη της οργής». Παλιότερα όταν ήμουν στη Freestyle Productions είχαμε κάποιες συμμετοχές σε συλλογές σαν Παράξενοι Ταξιδιώτες και το 2008 σαν Oscura Vista είχαμε κυκλοφορήσει ένα βινύλιο “της σκοτιάς το βάλσαμο”.

-Κυκλοφόρησες στο YouTube το κομμάτι “Τι μας ανήκει;”

Ναι, υπάρχει στο cd μου “Η οργή των απελπισμένων”. Το είχα γράψει γιατί έβλεπα πράγματα στη φάση τότε που δεν μου άρεσαν. 

-Με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σου;

Στη σελίδα που έχω στο Facebook ( https://www.facebook.com/PoeticOfficial/ )

-Κλείνοντας, έχεις κάτι να προσθέσεις;

Θέλω να σε ευχαριστήσω για την φιλοξενία σου και να κρατάς όσο μπορείς, επίσης όπως είπα και προηγουμένως, για όποιον θέλει να πάρει μια γεύση live από την τελευταία μου δουλειά θα είμαι στο BUMS το Σάββατο 13 Απρίλη. 
( https://www.facebook.com/events/258059888415187/ )